Ultimate Ears & In-Ear oortjes

AUDIQUE is Benelux distribiteur van Ultimate Ears, wereldwijd marktleider van op maat gemaakte inears. Daarnaast verkopen wij ook de inears van JH Audio.

Ultimate Ears is de enige fabrikant die hun eigen drivers (speakers) ontwerpen. Hierbij wordt rekening gehouden met de kleinste oren. Ze zorgen ervoor dat zelfs de systemen met 6 drivers passen in elk oor. Alle andere fabrikanten werken met standaard drivers. Deze worden maar door 2 fabrikanten gemaakt, dus ben je met standaard drivers erg beperkt in kwaliteit. Tevens zet Ultimate Ears iedere keer opnieuw de trent met nieuwe systemen.

Het aantal ‘wegen’ is officieel het aantal crossovers die in een systeem zitten. Ultimate Ears beschikt over systemen van 1 t/m 4 weg inears. Wel zitten er bijvoorbeeld in een 4-weg inear, 6 speakers. Dus een systeem met bijvoorbeeld 5 drivers erin is geen 5-weg systeem.

Dat ligt heel erg breed. Gemiddeld adviseren wij over 4 jaar af te schrijven. De levensduur is erg afhankelijk van het tempo waarmee je gehoorgang vergroeid. Het eerste frequentiegebied wat je gaat missen als er lekkages ontstaan zijn de lage frequenties. Je bepaalt zelf tot welk moment je dit verlies accepteert.

Op inears geven wij 2 soorten garantie. Je hebt een 3 maanden fit-garantie. Deze heeft betrekking op de pasvorm van de inears. Op het technische gedeelte heb je een garantie van 1 jaar. Mocht binnen die tijd je kabel of drivers kapot gaan, worden deze kostenloos vervangen.

Kleine lekkages kunnen wij bijwerken door het oortje wat dikker te maken zodat je langer plezier hebt van je ‘oortjes’. Dit is complete service van AUDIQUE, dus hiervoor hoef je niets te betalen.

De kabels zijn het meest kwetsbare gedeelte van de inears. Zowel Ultimate Ears als JH Audio werken met vervangbare kabels. Je hoeft dus niet je systeem te missen zodra je een kabelbreuk hebt, of erger nog, ze weg te gooien. Ook op de kabels heb je een jaar garantie.

De kabels van Ultimate Ears hebben een unieke struktuur. Deze zijn gevlochten, dus nog steeds dun en heerlijk flexibel. Ook de kabels zijn speciaal ontwikkeld door Ultimate Ears, dus uniek en kwalitatief net zo goed als hun inears.

Wij kennen circa 100 kleuren die als standaard kleur worden aangemerkt en waarvoor je niets extra hoeft te betalen.

Je kunt je in-ears persoonlijker maken door de zgn. faceplate (dat wat je ziet als je je in-ears in hebt) op te pimpen. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt werken met plaatjes (jpg), steentjes of ‘crushed’ steentjes e.d. Vraag gewoon naar de mogelijkheden of lees hier meer over faceplates.

Ultimate Ears is marktleider in maatgemaakte inears. Diverse malen is geëxperimenteerd met de oortjes van zacht siliconen materiaal maar het blijkt te kwetsbaar. Het is ook een fabeltje dat zachte inears comfortabeler zouden zijn of beter zouden afsluiten. Een goed aangemeten ‘oortje’ gemaakt in hard materiaal sluit compleet af en omdat het een maatgemaakte inear is, gaat dat niet ten koste van het comfortabele. Daarbij komt dat zachte oortjes in veel gevallen moeilijker inzetten is omdat het een poreus materiaal is, dus stroever. En als je op het podium moet ‘klungelen’ om je oortje in te zetten, ziet dat er niet uit.

Mocht je toch zachte oortjes willen, dan maken we ze wel, maar krijg je daar geen garantie op.