Home » Gehoorbescherming » F.A.Q Gehoorbescherming

Gehoorbescherming & Deci Otoplastieken

Hoe lang gaan Deci otoplastieken mee?

De levensduur van otoplastieken is afhankelijk van de snelheid waarmee je gehoorgang vergroeid. Het is dus niet een kwestie van kwaliteit van het materiaal van de otoplastiek. Tijdens je leven is de gehoorgang constant in ‘beweging’, en verandert dus qua vorm. Daarom raden wij je aan om je otoplastieken regelmatig te laten controleren.

Door deze verandering in de gaten te houden en kleine veranderingen bij te werken, kun je de levensduur oprekken. Gemiddelde vervangingstermijn is dan tussen de 4 en 8 jaar. Laat je je otoplastieken niet controleren, dan moet je ze na uiterlijk 4 jaar vervangen.

Blijven de oorafdrukken bewaard?

Wij bewaren de oorafdrukken 1 jaar in ons archief. Als er na die termijn, om welke reden dan ook, een nieuwe otoplastiek moet worden gemaakt, dan is het nodig om een nieuwe oorafdruk te maken.

Waar kunnen de oorafdrukken worden gemaakt?

De oorafdrukken worden gemaakt door onze eigen audiciens. Dit kan ter plaatse op ons kantoor, maar graag komen wij naar u toe. Voor onze klanten is het het makkelijkst als wij de werkzaamheden op lokatie van de klant uitvoeren.

U kunt hiervoor gewoon een afspraak maken via ons kantoor.

Hoeveel demping kan ik op de Deci otoplastieken krijgen?

Audique is producent van 2 soorten otoplastieken:

  1. De harde otoplastieken zijn voorzien van een dempingsventiel. Middels dit systeem is de demping, middels speciale software, per decibel in te stellen.
  2. De zachte otoplastieken zijn voorzien van een filter. Deze filters zijn in verschillende dempingscurves te verkrijgen.

De otoplastieken met vlakke demping, bestemd voor de muziekindustrie, zijn te verkrijgen in -9 dB, -15 dB en -25 dB.

Wat voor garantie krijg ik op de otoplastieken?

Aan de kwaliteit van de Deci otoplastieken besteden wij de grootst mogelijke zorg. Wij bieden een garantie van 2 jaar op productiefouten. Dit betekent dat materiaal en demping 2 gewaarborgd is. Tevens is ook de demping op de otoplastieken 2 jaar gegarandeerd. Zodra wegens eerder genoemde redenen de otoplastieken moeten worden vernieuwd, brengen wij hiervoor geen kosten in rekening.

Kan ik een uitgebreidere garantie krijgen op de otoplastieken?

Het is mogelijk om de garantie uit te breiden tegen verlies, diefstal, opzettelijk kapot gaan van de otoplastieken. Hiervoor bieden wij een aantal systemen ter dekking hiervan.

Informeert u bij ons kantoor naar de mogelijkheden hierover.

Voldoen de Deci otoplastieken aan de juiste richtlijnen?

Al door ons geleverde otoplastieken zijn voorzien van het CE-keurmerk. Omdat otoplastieken vallen onder de richtlijnen Persoonlijke Beschermingsmiddelen, moeten de otoplastieken worden gekeurd door een gecertificeerde instantie die produkten mag voorzien van het CE-keurmerk. De Deci otoplastieken zijn getest door TUV en dragen het CE-keurmerkteken.

Gehoorbeschermers die niet zijn voorzien van het CE-keurmerk, mogen niet worden gebruikt.

De kabels van Ultimate Ears hebben een unieke struktuur. Deze zijn gevlochten, dus nog steeds dun en heerlijk flexibel. Ook de kabels zijn speciaal ontwikkeld door Ultimate Ears, dus uniek en kwalitatief net zo goed als hun inears.

Hoe lang duurt het voordat de gehoorbeschermer klaar zijn?

Wij hanteren een leveringstermijn van 4 werkweken. De produktie is hiervoor ingericht. In uitzonderlijke gevallen kan deze termijn worden overschreden. Hiervoor informeren wij u natuurlijk.

Het kan ook zijn dat u het otoplastiek sneller nodig hebt. In overleg met uw audicien is dit vrijwel altijd mogelijk

Hoe lang duurt een reparatie van een otoplastiek?

Zodra wij een otoplastiek voor reparatie ontvangen, streven wij naar deze binnen 5 werkdagen te repareren. Indien een nieuwe otoplastiek moet worden vervaardigd, moeten we een nieuwe afdruk maken (als de afdruk niet meer in ons archief is). Hiervoor hanteren we een termijn van circa 15 werkdagen.

Hoe kan ik een otoplastiek het beste reinigen?

Een otoplastiek moet je uit hygienisch oogpunt regelmatig reinigen. Voor dagelijkse reiniging neem je ze mee in je handen met water en zeep. Daarna even goed naspoelen en droogmaken. Ook zou je een vochtig doekje kunnen gebruiken om de buitenkant goed te reinigen. Om eventueel oorsmeer uit de kanalen te verwijderen kun je het beste het meegeleverde ‘cerumenhaakje’ gebruiken.

Voor een grondige reiniging kun je ze het met bij ons verkrijgbare reinigingstabletten reinigen. Circa eenmaal in de 2 a 3 weken vul je een koffiebekertje met lauw water. Je legt hierin de otoplastieken en voegt een tabletje toe. Na een half uur haal je je otoplastieken uit het bekertje en spoel je ze goed na. Daarna even droogmaken en je kunt ze weer gebruiken.

Is het beter om een zo zwaar mogelijke demping te gebruiken?

Teveel demping is niet goed en kan zelfs net zo hinderlijk zijn als te weinig demping. Het kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden omdat je bij te zware demping teveel van je omgeving bent afgesloten. De grote kracht van otoplastieken is dat de demping in juiste verhouding kan worden ingesteld en ook gecontroleerd kan worden.

Wat als de demping niet goed is?

Mocht na ingebruikname de demping aangepast moeten worden, dan is dat altijd mogelijk. Wel houden we de zgn. veilige demping in de gaten zodat je altijd voldoende beschermd bent van het lawaai waaraan je wordt blootgesteld.