person holding tool during daytime

Gehoorbescherming

Gehoorbeschadiging is onomkeerbaar. Daarom is het van groot belang je gehoor goed te beschermen als je vaak wordt blootgesteld aan hard geluid.

Home » Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Of je nu in de muziekindustrie werkt of in een industriële werkomgeving met veel lawaai: geluiden vanaf 80 decibel beschadigen het gehoor. Daarom is het van belang dat je altijd de juiste gehoorbescherming draagt. Waar tijdens een concert de muziek loepzuiver moet klinken, is het op een werkplaats noodzakelijk dat harde geluiden gedempt worden maar waarschuwende kreten wél te horen zijn. Kortom: iedere branche vraagt om andere, specialistische bescherming. Daarbij heb je keuze uit universele oordopjes en maatwerk otoplastieken.

Muziekindustrie

Musician earplugs: onmisbaar voor iedere muzikant

Wat zijn de belangrijkste instrumenten van een muzikant? Natuurlijk de zangstem of een muziekinstrument. Maar óók de oren. Om het gewenste geluid te produceren, is je gehoor onmisbaar. Dat verdient dan ook de nodige bescherming. Als zanger, muzikant of soundcrew zit je namelijk ‘dicht op het vuur’. Ieder optreden weer. Musician earplugs zijn speciaal hiervoor gemaakt. Ze zorgen voor een goede demping van het geluid, zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. Dat maakt deze gehoorbescherming ook ideaal voor frequente concert- en festivalbezoekers.

Nóg beter geluid

Of otoplastieken muziek hinderen? Het antwoord is heel eenvoudig: nee. Sterker nog; doordat de muziek gedempt wordt, hoor je veel beter of alles in tune is dan wanneer je oren een te luid volume moeten compenseren. Je kunt zelfs zeggen dat otoplastieken klanken beter tot hun recht laten komen. Het zachtere geluid klinkt comfortabeler. Met oordoppen raak je minder vermoeid en krijg je niet zo snel hoofdpijn.

Bescherming op maat?

Bezoek je regelmatig een festival of werk je vaak in concertomgevingen? Dan zijn musician earplugs absoluut een aanrader. Natuurlijk dempen deze otoplastieken muziek op alle bereiken, zodat je geen vertekend beeld krijgt. Deze oordopjes maken we voor jou op maat. Hierbij heb je de keuze uit drie filters die 9, 15 of 25 dB demping bieden. Samen bekijken we welk type het beste geschikt is voor jouw situatie.

Industrie

Industriële werkomgeving

Slechthorendheid door lawaai is één van de meest voorkomende beroepsziektes. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorbescherming voor werkomgevingen aan de Arbowet moet voldoen. We bieden verschillende oordoppen voor medewerkers in iedere industriële werkomgeving. Universele gehoorbescherming of op maat gemaakte otoplastieken: jij kiest.

Gehoorbescherming voor de industrie

In onze shop hebben we alle gehoorbescherming voor de industrie in één categorie gezet. Hier vind je zowel de universele als de op maat gemaakte otoplastieken. Kies wat het beste bij jou en jouw collega’s past. Heb je vragen? Bekijk dan de FAQ.

Particulieren

Ben jij vaak op een festival te vinden of in een omgeving met veel lawaai? Zorg dan dat je altijd gehoorbescherming op zak hebt. Je kunt in onze shop kiezen uit standaard, universele oordopjes of maatwerk gehoorbescherming. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Controle

Om langdurig te zorgen voor goede bescherming, is het belangrijk om de gehoorbeschermers regelmatig te laten controleren. Dit doen we graag voor je. We waarborgen 100% werkende otoplastieken in diverse controle systemen.