Home » In-ears » F.A.Q In-ears

F.A.Q In-ears

Waarom moet ik juist de inears bij Audique aanschaffen?

AUDIQUE is Benelux distribiteur van Ultimate Ears, wereldwijd marktleider van op maat gemaakte inears. Daarnaast verkopen wij ook de inears van Fischer Amps.

Wat is het voordeel van Ultimate Ears ‘oortjes’?

Ultimate Ears is de enige fabrikant die hun eigen drivers (speakers) ontwerpen. Hierbij wordt rekening gehouden met de kleinste oren. Ze zorgen ervoor dat zelfs de systemen met 21 drivers passen in elk oor. Alle andere fabrikanten werken met standaard drivers. Deze worden maar door 2 fabrikanten gemaakt, dus ben je met standaard drivers erg beperkt in kwaliteit. Tevens zet Ultimate Ears iedere keer opnieuw de trent met nieuwe systemen.

Bestaan 6-weg oortjes?

Het aantal ‘wegen’ is officieel het aantal crossovers die in een systeem zitten. Ultimate Ears beschikt over systemen van 1 t/m 4 weg inears. Wel zitten er bijvoorbeeld in een 4-weg inear, 6 speakers. Dus een systeem met bijvoorbeeld 5 drivers erin is geen 5-weg systeem.

Hoe lang kan ik met mijn setje inears doen?

Dat ligt heel erg breed. Gemiddeld adviseren wij over 4 jaar af te schrijven. De levensduur is erg afhankelijk van het tempo waarmee je gehoorgang vergroeid. Het eerste frequentiegebied wat je gaat missen als er lekkages ontstaan zijn de lage frequenties. Je bepaalt zelf tot welk moment je dit verlies accepteert. Gemiddeld is het nodig om tussen de 4 en 8 jaar te vervangen ivm onstane lekkage door vergroeiing van je oren.

Wat voor garantie heb ik op mijn inears?

Op inears geven wij 2 soorten garantie. Je hebt een 3 maanden fit-garantie. Deze heeft betrekking op de pasvorm van de inears. Op het technische gedeelte heb je een garantie van 2 jaar. Mocht binnen die tijd je drivers kapot gaan, worden deze kostenloos vervangen. Op de kabel heb je 1 jaar garantie.

Wat als ze bijvoorbeeld na 2 jaar niet meer helemaal goed afsluiten?

Kleine lekkages kunnen wij bijwerken door het oortje wat dikker te maken zodat je langer plezier hebt van je ‘oortjes’. Dit is complete service van AUDIQUE, dus hiervoor hoef je niets te betalen.

Hoe zit het met de kabels?

De kabels zijn het meest kwetsbare gedeelte van de inears. Zowel Ultimate Ears als Fischer Amps werken met vervangbare kabels. Je hoeft dus niet je systeem te missen zodra je een kabelbreuk hebt, of erger nog, ze weg te gooien. Ook op de kabels heb je een jaar garantie.

De kabels van Ultimate Ears hebben een unieke struktuur. Deze zijn gevlochten, dus nog steeds dun en heerlijk flexibel. Ook de kabels zijn speciaal ontwikkeld door Ultimate Ears, dus uniek en kwalitatief net zo goed als hun inears.

Kost een kleur extra

Wij kennen een aantal standaard kleuren en een groot assortiment zgn. specials die voor een meerprijs te bestellen zijn.

Kan ik mijn inears personaliseren?

Je kunt je in-ears persoonlijker maken door de zgn. faceplate (dat wat je ziet als je je in-ears in hebt) op te pimpen. Dit kan tegen een kleine meerprijs. Je kunt werken met plaatjes (jpg), steentjes of ‘crushed’ steentjes e.d. Vraag gewoon naar de mogelijkheden of lees hier meer over faceplates.