Gehoortesten

De gezondheid en veiligheid van je medewerkers staat natuurlijk voorop. Als het gaat om het gehoor, dan begint dat met het faciliteren van de juiste bescherming. Maar ook is het belangrijk om regelmatig een hoortest te laten afnemen bij je werknemers.

Home » Gehoorbescherming » Gehoor testen

Voor bedrijven op locatie

Het is belangrijk om regelmatig een hoortest te laten afnemen bij je werknemers. We checken dan of er sprake is van gehoorschade en of de otoplastieken nog wel voldoende bescherming bieden. Hiermee voorkom je blijvende gehoorschade; één van de meest voorkomende beroepsziektes.

Onze otometristen staan voor je klaar om het gehoor te meten en al je vragen te beantwoorden. Wij doen dit voor bedrijven op locatie in heel Nederland en België. Op deze manier weet je zeker dat jouw gehoor én dat van je collega’s goed beschermd is. Je hebt maar één paar oren, dus wees er zuinig op!

Zo werkt een gehoortest

Tijdens een gehoortest krijg je een hoofdtelefoon op die verschillende tonen laat horen. De otometrist past nauwkeurig de frequentie, toonhoogte en intensiteit aan. Sommige tonen hoor je goed, anderen niet. Tijdens deze test brengt onze specialist je gehoor duidelijk in kaart, zodat jij daarna precies weet wat de status en conditie van je gehoor is. Daarna ontvang je advies over hoe jij het beste jouw oren kunt beschermen.